X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon l-a invitat pe Patriarhul Kirill în Moldova

18 ian. 2017,, 16:25   Societate
4233 10

Președintele Igor Dodon a susținut o discuție cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

În conversația cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR) Dodon a specificat importanța sprijinului acordat de către Patriarhul Kirill enoriașilor ortodocși din Moldova. De asemenea, președintele i-a propus Sanctității Sale să întreprindă o vizită pastorală în Moldova, relatează NOI.md.

Igor Dodon i-a adus Patriarhului Kirill mulțumiri pentru grija purtată față de soarta enoriașilor Bisericii Ortodoxe Ruse care locuiesc în Moldova și a specificat importanța faptului că poporul moldovenesc a rămas fidel ortodoxiei. El a reamintit că aceasta a fost una dintre pozițiile-cheie ale campaniei sale electorale din toamna anului 2016. „Ortodoxia este una dintre bazele statalității noastre. Fără ea Moldova nu va supraviețui”, a spus Dodon, rezumînd conversația cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Șeful statului l-a invitat pe Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii să întreprindă o vizita pastorală în Moldova deja în acest an. Igor Dodon a menționat importanța acestei vizite pentru întregul popor ortodox moldovenesc. În cadrul ei, în special, se prevede demararea construcției Bisericii „Sf. Serghie de Radonej” la Chișinău. Piatra de temelie în fundamentul acesteia urmează să fie pusă Sanctitatea Sa.

Precizăm că Igor Dodon încheie astăzi, 18 ianuarie, prima vizită oficială după învestirea sa în funcție. În cursul vizitei sale la Moscova el s-a întîlnit cu președintele rus, Vladimir Putin, viceprim-ministrul, reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, și alte persoane oficiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?