X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip a comentat declarațiile lui Dodon

18 ian. 2017,, 15:45   Politică
9651 22

Guvernul proeuropean de la Chişinău nu va permite nimănui să anuleze Acordul de Asociere cu UE.

Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip pentru Associated Press și a fost preluată de către mai multe instituții media din Statele Unite, dar și din Europa. Reacția vine după ce marți preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat, la Moscova, că procedura de denunțare a documentului va putea fi iniţiată după următoarele alegeri parlamentare, cînd speră că socialiştii vor deţine majoritatea în legislativ.
Premierul Pavel Filip susţine că declaraţiile făcute de Igor Dodon sînt provocări politice.

Potrivit prim-ministrului, Constituția nu-i permite președintelui țării să facă astfel de afirmații sau să ia decizii privind Acordul de Asociere.

Filip a menţionat că acordul cu Uniunea Europeană face parte din programul său de guvernare şi că documentul prevedere implementarea mai multor reforme menite să sporească bunăstarea cetățenilor ţării noastre.

Premierul a criticat şi declaraţiile lui Dodon cu privire la aprofundarea colaborării cu Uniunea Eurasiatică. Oficialul crede că şi în acest caz, statutul lui Dodon nu-i permite să facă asemenea promisiuni.

Associated Press a mai precizat că după ce Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, Rusia a impus embargo la fructele şi vinurile din ţara noastră.

Drept urmare, anul trecut, peste jumătate din produsele de export din Moldova au ajuns pe rafturile din statele membre ale Uniunii Europeane.

Interviului premierului Pavel Filip a fost preluat de multe instituții media străine. Printre publicațiile care au scris despre acest subiect este New York Times, The Washington Post, Daily Mail, ABC News, Reuters şi SFGate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?