Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Gas Natural Fenosa a anunţat concurs pentru procurarea energiei electrice

18 ian. 2017,, 13:45   Economie
3658 1

Companiile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova – RED Union Fenosa şi Gas Natural Fenosa Furnizare Energie – au anunţat un concurs de achiziţionare a energiei electrice pentru consumatorii săi în perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, informează NOI.md.

Concursul se desfăşoară în conformitate cu Legea cu privire la energia electrică, precum şi cu Instrucţiunea privind achiziţionarea anuală a energiei electrice, aprobată de ministrul Economiei, ţinîndu-se cont de faptul că expiră termenul valabilităţii contractelor de procurare a energiei electrice de la CTE Moldovenească şi ÎS „Energocom”.

După cum se menţionează în comunicatul grupului de companii Gas Natural Fenosa în Moldova, în prima jumătate a lunii ianuarie au fost expediate solicitări de oferte tuturor participanţilor la piaţa de energie electrică a Moldovei, precum şi potenţialilor furnizori de energie electrică din Ucraina şi România.

Conform procedurilor interne ale companiilor grupului Gas Natural Fenosa în Moldova şi ordinului ministrului Economiei, în cadrul primei etape a concursului va fi elaborată o listă preliminară a potenţialilor furnizori, care corespund criteriilor necesare. Potenţialii furnizori de energie electrică trebuie să prezinte scrisori de intenție pînă la 26 ianuarie curent. În termenele stabilite îşi pot prezenta ofertele şi alţi furnizori interesaţi, care corespund cerinţelor necesare.

Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova este cea mai mare companie de distribuţie a energiei electrice din ţară, care asigură livrările de electricitate consumatorilor din raioanele centrale şi de sud ale Moldovei. Ţara noastră produce în mod tradiţional cel mult un sfert din energia electrică consumată.

Volumele lipsă sînt cumpărate acum prin intermediul Companiei „Energocapital” de la CTE Moldovenească situată în Transnistria şi care aparţine Companiei ruse Inter RAO.

Autorităţile Ucrainei şi-au anunţat în mai multe rînduri interesul de a relua livrările de energie electrică ucraineană pe piaţa Moldovei şi disponibilitatea companiilor din ţară de a participa la concursul respectiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?