X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un vameș a refuzat să primescă mită

17 ian. 2017,, 16:06   Societate
5047 3

Un angajat al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a refuzat să primească mită de la o șoferiță din România, care a încercat să traverseze frontiera de stat evitînd controlul automobilului, relatează NOI.md.

Incidentul a avut loc pe 13 ianuarie curent, în jurul orei 17:10, în punctul de trecere a frontierei de stat ”Costești-Stînca”. Astfel, pe direcția auto-ieșire din R. Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat o femeie în vîrstă de 37 de ani, originară din România. În timpul verificărilor, angajatul PF a găsit 400 de lei moldovenești strecurați printre documentele mașinii. Potrivit celor constatate de polițiștii de frontieră, banii erau destinați pentru favorizarea trecerii mai rapide a frontierei de stat, fără a efectua un control în automobilul dat.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana în cauză riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 6 ani, cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unităţi convenţionale. Cazul urmează a fi transmis organelor competente, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Poliția de Frontieră vine cu un apel către toate persoanele participante la traficul transfrontalier de a se conforma rigorilor legislației naționale și de a conștientiza urmările negative ale încercării de mituire a unui funcționar public.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?