X 
Cutremure stiri: 502

Lupu despre argumentele „medievale” împotriva lui Pîrlog

30 mar. 2013,, 12:39   Politică
5375 6
Foto : blogspot.com
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, califică drept radicaliste, argumentele PL şi PLDM, precum că nu vor vota pentru Vitalie Pîrlog la funcţia de procuror general, deoarece cîndva a fost ministru comunist. Liderul PD consideră că pentru el acest criteriu nu reprezintă un argument, relatează NOI.md.

“Asemenea argumente îmi par radicaliste, venite cam din evul mediu ca mod de gîndire. Pe această cale vreau sa va aduc opinia mea, care spune că acest criteriu pentru mine nu este valabil”, a spus Lupu.

Chiar şi aşa, Marian Lupu a declarat că nu va înainta candidatura lui Vitalie Pîrlog spre vot în plenul Parlamentului. Asta deoarece mai întîi va purta discuții atît cu Comisia care a identificat candidatul, cît și cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare pentru a vedea dacă această candidatură va întruni susținerea necesară.

“ Am două scenarii. Automat să prezint candidatura, fără a cunoaşte care este situaţia în plen, sau să port discuţii cu fracţiunile parlamentare pentru a vedea dacă este susţinut sau nu, şi să adopt o decizie dacă vin sau nu cu această candidatură”, a spus Lupu.

Anterior şi PCRM a declarat că nu-l va susţine pe Vitalie Pîrlog la funcţia de procuror general.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав