Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Microbuzul donat de Filat unei familii a fost achitat de fundații de caritate și ONG-uri

29 mar. 2013,, 18:15   Societate
14593 10
Foto : protv.md
Costul de peste 30 de mii de euro al microbuzului de model „Iveco”, donat în 2011 de premierul Vlad Filat unei familii cu 15 copii din Sîngera, a fost achitat de către o organizație non-guvernamentală. Cel puțin așa reiese dintr-un material realizat de portalul deschide.md, potrivit căruia, imediat după donație, mai multe fundaţii de caritate şi ONG-uri au fost „invitate” de Guvern să achite costul acesteia, relatează NOI.md.

Potrivit şefei Fundaţiei creştine moldo-olandeze de ajutoare „Salvaţi copiii străzii”, Eudochia Roşca, a menționat că fundaţia pe care o reprezintă a fost rugată să contribuie la acoperirea datoriei premierului faţă de compania „East Auto Lada”, de la care a fost luat microbuzul. „Nu numai nouă ni s-a cerut să donăm. Mai multe fundaţii au fost invitate de Guvern să doneze bani pentru acest microbuz. Noi am refuzat”, a spus Roșca, fără a preciza cine anume a venit cu „rugămintea”.

Într-un final, microbuzul a fost achitat de către „Centrul Naţional pentru Transparență și Drepturile Omului”, condus de Mircea Eșanu, soțul fostului șef al Departamentului Știri de la Moldova 1, Liliana Vițu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?