Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum arată adăposturile antiatomice în care se pot refugia bogaţii lumii

16 ian. 2017,, 08:15   Externe
5853 3

O companie americană a construit un întreg cartier cu buncăre antiatomice.

Pentru că teama de Apocalipsă nu o să dispară prea curînd, o companie din California, Vivos, oferă un întreg cartier de adăposturi fortificate, care pot rezista în caz de atac nuclear.

Cea mai mare comunitate de adăposturi private din lume poate găzdui pînă la 5.000 de persoane, cu o singură condiţie: să-şi permită să închirieze un asemenea buncăr.

Grupul Vivos a amenajat în statul Dakota de Sud 575 de buncăre, construite din oţel şi ciment ultrarezistent, scrie publicaţia Business Insider.

Adăposturile au fost realizate pe structuri ridicate în anul 1942 de armată, care a avut aici o fortăreaţă militară pentru depozitarea de muniţie şi explozibil.

Armata a părăsit baza militară în 1967, iar compania Vivos a cumpărat adăposturile în anul 2016, transformîndu-le în buncăre de lux.

Un adăpost are aproximativ 8 metri lăţime şi între 18 şi 24 de metri lungime. Fiecare buncăr poate păstra o rezervă de alimente suficiente pentru cel puţin un an de zile.

Un buncăr se cumpără fără facilităţi precum canalizare, electricitate sau sistem de filtrare a aerului.

Proprietarul poate plăti însă suplimentar, pentru a beneficia şi de aceste utilităţi.

Preţul unui buncăr complet dotat şi utilat este de 12.000 de dolari, însă poate ajunge pînă la 200.000 de dolari, dacă proprietarul doreşte compartimentări, mobilă şi decoraţiuni de lux.

Un buncăr poate adăposti pînă la 10 persoane, însă mulţi doresc să transforme adăpostul în apartament de lux, cu 3 dormitoare, bucătărie, sufragerie şi home cinema.

Compania Vivos vrea să aducă aici personal care să stea permanent pentru a oferi diferite servicii şi să asigure şi aprovizionarea unui magazin. Cartierul ar trebuie să fie gata pînă la sfîrşitul acestui an.

Închirierea unui buncăr pentru 99 de ani presupune achitarea unei rate de 1.000 de dolari pe an, la care se adaugă avansul, care poate ajunge pînă la 25.000 de dolari.

Vivos închiriază deja aceste buncăre şi chiar vrea să organizeze un tur de prezentare pentru cei interesaţi. Primii clienţi se pot muta aici începînd cu vara anului 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?