Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Faci fitness și te plimbi pe Sena, Paris

15 ian. 2017,, 05:00   Externe
2886 1

Imaginează-ți că exercițiile pe care le faci la sala de fitness nu ți-ar aduce beneficii doar ție, ci ar ajuta la alimentarea cu energie a unei bărci care plutește pe un rîu.


Exact asta este ideea unei săli de fitness plutitoare, care funcționează datorită oamenilor care fac mișcare în interiorul ei.

Barca, numită Paris Navigating Gym și care este o creație a arhitecților italieni de la Carlo Ratti Associati, plutește pe Sena, astfel că pasionații de fitness pot admira peisajele mirifice ale capitalei franceze, în timp ce pedalează pe biciclete.

Peretți sălii plutitoare sînt de sticlă, așa că oamenii pot admira obiectivele de pe ambele maluri ale Senei, inclusiv Turnul Eiffel.

Barca este lungă de 20 de metri și are o capacitate de 45 de persoane, plus biciclete staționare și eliptice.

Cum funcționează? Aparatele de fitness sînt conectate la un sistem care transformă energia produsă de mișcare în electricitate. Aceasta, la rîndul său, alimentează sala plutitoare cu energie.

Iar vestea și mai bună este că barca va fi descoperită la vară, așa că iubitorii de fitness vor putea să facă mișcare în aer liber, dar nu oricum, ci în timp ce se plimbă pe Sena.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?