Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Blocul chirurgical al spitalului „Sf. Arhanghel Mihail” s-a redeschis

13 ian. 2017,, 17:00   Societate
3402 0

Astăzi, 13 ianuarie, blocul chirurgical al Spitalului Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” a fost redeschis după reparație capitală, informează NOI.md.


Blocul chirurgical a fost renovat, modernizat și dotat cu echipament medical performant în cadrul unui proiect finanțat cu suportul Primăriei Municipiului Chișinău, Fondul pentru Eficientizare Energetică și surse proprii ale instituției medicale. În total au fost cheltuiți circa 14 milioane de lei, inclusiv contribuția municipalității – 10 milioane de lei.

Lucrările de renovare au durat doi ani și au prevăzut lucrări de reparație a încăperilor, reabilitarea rețelelor existente de aprovizionare cu apă și canalizare, modernizarea sistemului de ventilație, dotarea sălilor de operație cu aparataj chirurgical și anesteziologie performant.

Prezent la evenimentul de inaugurare, șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu a subliniat: „Acest bloc este unicul din Republica Moldova, care dispune de cinci săli de operație, dotate cu cele mai performante utilaje tehnice. În cadrul sălilor chirurgicale nou-renovate, anual vor putea fi operați circa cinci mii de pacienți”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?