X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul olandez este 'foarte alertat' de riscul unor atacuri cibernetice din partea Rusiei

13 ian. 2017,, 14:15   Externe
2331 4

Guvernul olandez este 'foarte, foarte alertat' de riscul de a fi ținta unor atacuri cibernetice din partea Rusiei, a declarat joi ministrul de externe olandez Bert Koenders pentru postul de televiziune NOS, citat de DutchNews.nl.

''Nu am niciun indiciu concret, dar nu sînt naiv'', a spus Koenders. El se află într-o vizită la Washington pentru a se întîlni cu diplomați și oficiali americani în urma alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

O parte a misiunii sale este de a afla dacă americanii dispun de vreo informație precisă despre un eventual atac cibernetic rus contra Olandei, adaugă NOS.

Serviciile de securitate americane au ajuns săptămîna trecută la concluzia că Rusia a lansat atacuri informatice asupra mesageriei electronice a Partidului Democrat din SUA și există bănuieli că același lucru se va întîmpla în Olanda înaintea alegerilor generale din luna martie, a adăugat postul de televiziune citat.

În ianuarie anul trecut, cotidianul britanic The Telegraph relata că a fost 'detectată' o influență rusă înaintea referendumului din Olanda cu privire la Acordul de asociere UE-Ucraina.

Pe de altă parte, Olanda l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a explica dezinformarea referitoare la ancheta privind prăbușirea în estul Ucrainei, în 2014, a avionului ce efectua zborul MH17, Amsterdam-Kuala Lumpur, avion despre care se bănuiește că a fost doborît de rebelii proruși.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?