X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Arborii din parcul „Valea Trandafirilor” au fost tăiați în baza autorizației (DOC)

12 ian. 2017,, 18:20   Capitala
4487 0

Reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat, prin intermediul unei postări pe Facebook, au menționat că acțiunile de tăiere a arborilor din parcul „Valea Trandafirilor” au fost efectuate în baza unei autorizații, transmite NOI.md.

Potrivit acestora, copacii în cauză erau în proces de putrefacție sau și-au pierdut din decorativitate, iar în locul lor vor fi plantați alți arbori. Autorizația de tăiere a arborilor a fost eliberată pe 24 aprilie 2016 de către Agenția Ecologică Chișinău, la demersul conducerii ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în baza actului de control emis de Agenția Ecologică Chișinău și a Procesului verbal de cercetare a arborilor, întocmit de „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”.

În locul arborilor tăiați urmează a fi plantați alții noi, precum și arbuști. Inspectoratul Ecologic de Stat va supraveghea îndeplinirea prescripțiilor date.

Totuși, ecologiștii se arată indignați de faptul că tăierea copacilor în zonele verzi continuă, în ciuda lipsei temeiniciei acesteia. „Abia de s-a început anul și defrișările iarăși continuă. Această alee frumoasă pe care o avem, din păcate, iarăși se transformă într-un șantier al defrișărilor", a declarat președintele Fondației pentru Dezvoltare Ecologică «EcoDava» Oleg Sclifos.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?