Zeci de candidați la funcția de notar nu au trecut testul

Zeci de candidați la funcția de notar nu au trecut testul

Ministerul Justiției a anunțat 16 cîștigători ai concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar din peste 100 de candidați, informează NOI.md.


La concurs au participat 123 de candidați, care au susținut proba scrisă și cea orală desfășurată de Comisia de licențiere a activității notariale. Astfel, cel mai mare punctaj a fost acumulat de doi candidați – 24,5 puncte fiecare. Punctajul minim necesar pentru a fi admis în funcție a constituit 20 de puncte.

În urma rezultatelor concursului, cele 64 de locuri de notar declarate vacante de Ministerul Justiției nu vor fi acoperite în totalitate. Cel mai mare număr de locuri vacante sînt în Chișinău – 9 locuri, Cahul – 4, Ungheni și Bălți – cîte 2, iar în alte 16 teritorii de activitate – cîte un singur loc.

Amintim că depunerea dosarelor la concursul pentru suplinirea posturilor vacante de notar a avut loc în perioada 25 noiembrie – 5 decembrie 2016. Doar 68 de candidați din 123 au promovat testul grilă identic pentru toți candidații și care a însumat 400 de întrebări. De asemenea, proba scrisă a cuprins 223 de subiecte și 67 de spețe.
 
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load