Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Naționala Moldovei „Under-19” a suferit prima înfrîngere din acest an

12 ian. 2017,, 10:50   Sport
3249 0

Naționala de juniori „Under-19”a suferit o înfrîngere cruntă în fața echipei orașului Sankt-Petersburg.

Disputa care a avut loc ieri, 11 ianuarie, în cadrul celui de-al doilea meci al grupelor turneului internațional de fotbal „Memorialul Granatkin” s-a încheiat cu scorul de 0:3 în favoarea echipei orașului Sankt-Petersburg. Această a fost prima înfrîngere a jucătorilor noștri în 2017, relatează NOI.md.

Discipolii antrenorului principal al naționalei de juniori a Moldovei „Under-19”, Oleg Fistican, le-au permis gazdelor turneului să se distingă chiar în prima repriză. Atacantul rus Ruslan Kazakov a înscris primul gol în poarta portarului echipei moldovenești, Victor Straistari, în minutul 38. El i-a devansat pe moldoveni și mai mult în minutul 55, cînd a înscris pasa în poarta adversarului. Coechipierul său – atacantul Efrem Vartanian – a marcat un gol în minutul 64, stabilind scorul final al disputei (3: 0).

Fotbaliștii moldoveni, din păcate, nu au reușit să profite de avantajul numeric de care au avut parte după îndepărtarea unuia dintre jucători din echipa orașului Sankt-Petersburg. După al doilea avertisment, de pe teren a fost eliminat căpitanul echipei ruse, Maxim Petrov, dar gazdele au reușit să păstreze poarta intactă în timpul rămas. Totodată, arbitrul șef, Maxim Nasedin, i-a acordat fundașului naționalei moldovenești Denis Fortuna cartonaș galben, fără a se ajunge la eliminarea acestuia.

Dintre cei 21 de fotbaliști invitați în naționala Moldovei în meciul cu echipa orașului Sankt-Petersburg, au evoluat 15 jucători. Poarta a fost apărată de portarul echipei „Real-Succes” (Chișinău) Victor Straistari, care a fost declarat cel mai bun jucător al naționalei Moldovei. În linia de apărare au jucat Denis Furtuna, Ion Angeluța (ambii – de la „Zimbru”, Chișinău), Igor Chiperi, Vladislav Boico și Andrei Stupac (tustrei – de la „Sheriff”, Tiraspol). Mijlocași au fost Victor Bogaciuc și Ion Postica (ambii – de la „Zimbru”). Spre deosebire de meciul cu Slovenia, aici au jucat trei atacanți: Vitalie Damașcan („Zimbru”), Eugen Berco și Andrei Calak (ambii – de la „Sheriff”). Pentru înlocuire au ieșit Marin Popescu, Radu Scoarță Nichita Iurașco (tustrei – de la „Zimbru”) și discipolul echipei „Sheriff” Vitalie Damașcan.

Naționala de juniori a Moldovei „Under-19” evoluează în grupa D a „Memorialului Granatkin”, în care au fost repartizate, de asemenea, echipele naționale ale Sloveniei și Iranului. Slovenii, cu care discipolii lui Oleg Fistican au remizat în prima rundă, în a doua rundă au împărțit punctele cu rivalii din Iran (1:1). Totodată, fotbaliștii din Moldova urmează să joace cu Iranul în runda finală a grupelor turneului, care va avea loc la 13 ianuarie.

Precizăm că aceasta este cea de-a XXIX-a ediţie a turneului internațional în memoria primului vicepreședinte al Federației Internaționale a Asociațiilor de Fotbal (FIFA) Valeri Granatkin. La acesta participă 16 echipe, împărțite în patru grupe de calificare. În sferturile de finală vor ajunge cîte două echipe, care vor lua primele două locuri în urma etapei a grupelor ce va avea loc la 14 ianuarie.

Actualul deținător al trofeului „Memorialul Granatkin” este naționala de juniori a Sloveniei. Fotbaliștii moldoveni participă la acest turneu din 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?