X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

McCain i-a transmis directorului FBI dosarul despre presupuse contacte între Trump şi Rusia

11 ian. 2017,, 20:00   Externe
4123 0

Senatorul John McCain i-a trimis luna trecută directorului FBI James Comey documente despre presupuse contacte secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova şi potrivit cărora serviciile ruse de informaţii deţin materiale compromiţătoare despre preşedintele-ales al Statelor Unite, scrie în ediţia de miercuri ziarul britamic The Guardian.

Materialul, la care ziarul britanic scrie că a avut acces, constă într-o serie de rapoarte despre relaţia lui Trump cu Moscova.

Rapoartele au fost întocmite de către un fost oficial occidental în domeniul contraspionajului, în prezent consultant privat. BuzzFeed a publicat marţi documentele, despre care precizează că ”nu au fost verificate şi ar putea să fie de neverificat”.

The Guardian scrie că nu a fost în măsură să confrme veridicitatea conţinutului acestor documente şi adaugă că echipa lui Trump a dezminţit constant orice contacte cu Guvernul rus.

Echipa de tranziţie a lui Trump nu a răspuns imediat unei solicitări a ziarului de a comenta informaţiile, însă Trump le-a respins marţi, într-un mesaj postat pe Twitter drept ”ŞTIRI FALSE - O VÂNĂTOARE POLITICĂ TOTALĂ DE VRĂJITOARE!”.

Un oficial din cadrul administraţiei americane a declarat sub protecţia anonimatului pentru The Guardian că sursa care a scris raportul este de încredere, meticuloasă şi bine informată şi că are reputaţia că are contacte extinse cu ruşii.

Unele rapoarte - care sunt datate între 20 iunie şi 20 octombrie 2016 - s-au adeverit drept ”clarvăzătoare” şi au prezis evenimente care au avut loc după ce au fost trimise. Într-un raport datând din iunie 2016 se arată că Kremlinul îl cultivă, susţine şi asistă pe Trump de cel puţin cinci ani, cu scopul de a încuraja ”rupturi şi disensiuni în alianţa occidentală”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?