X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul Educației răspunde la revendicările profesorilor

11 ian. 2017,, 16:22   Societate
6196 2

Ministerul Educației analizează cerințele cadrelor didactice și urmează să găsească soluții în vederea majorării salariilor, a anunțat astăzi viceministrul instituției Cristina Boaghi, informează NOI.md.

Pe marginea acestei probleme a fost creat și un grup de lucru format din reprezentanții sindicatelor, Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii. Viceministrul a precizat că sursele de finanțare necesare majorărilor salariale ar putea fi găsite atît în sistem, în urma optimizării cîtorva instituții de învățămînt, dar și în afara lui. Cu toate acestea, majorările vor fi treptate și vor fi mai mici de 50 la sută, a relatat Cristina Boaghi.

„Analizăm toate revendicările și acum căutăm bani, pentru a putea răspunde revendicărilor, ele sînt justificate. Salariile din sistemul educației astăzi sînt extrem de mici, înțelegem această situație. Noi deja am degajat, în urma optimizării și eficientizării cheltuielilor pentru învățămîntul profesional tehnic, aproximativ 45 de milioane de lei. O parte din acești bani ar putea fi direcționați pentru unele majorări. Acum lucrăm la un nou sistem de salarizare, astfel pînă la sfîrșitul lunii februarie vom avea o formulă nouă de finanțare”, a explicat Cristina Boaghi.

Potrivit viceministrului, acum este analizată nu doar majorarea salariilor în baza performanțelor, dar și eficientizarea cheltuielilor din sistem.

Menționăm că profesorii din Republica Moldova au anunțat proteste de amploare în perioada 17-20 ianuarie, la sediul Guvernului și al Parlamentului. Aceștia cer majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începînd cu 1 ianuarie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?