Primăria îndeamnă șoferii să evite circulația pe cîteva străzi

Primăria îndeamnă șoferii să evite circulația pe cîteva străzi

La  această oră circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă.

Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 300 de troleibuze și 98 de autobuze, anunță Serviciul de presă al Primăriei, citat de NOI.md.

Serviciile de deszăpezire din capitală și-au început intervenția la ora 5.20 cu 24 de autospeciale, care împrăștie material antiderapant pentru a preveni formarea ghețușului pe carosabil. Imediat ce se va mai dispersa traficul, muncitorii de la „Exdrupo” vor interveni în forță cu toate utilajele din dotare. Drumarii lucrează pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii.

Conducătorii auto sînt îndemnați să ocolească străzile în pantă, în special str. Ganea, str. Timiș, str. Poștei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căușeni și stradela Uzinelor.

De asemenea, automobiliștii sînt chemați să circule cu prudență pe străzi, pentru a permite autospecialelor să curețe carosabilul în timp util.

La rîndul lor, angajații Regiei Locative lucrează de la ora 6.00, cu 12 utilaje HACO, iar de la ora 08.00 și cu 23 de tractoare care curăță zăpada și presară antiderapant.

De asemenea, de la ora 06.00, 500 de măturători curăță zăpada de la stațiile de așteptare a transportului public, trecerile pietonale, de la intrările în bloc, platourile de gunoi și trotuare.

Serviciile municipale de profil îndeamnă conducătorii auto să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sînt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load