X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Comitetul Confederal al CNSM, solidar cu protestul profesorilor

11 ian. 2017,, 10:04   Societate
2405 0

Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova (FSEȘ) urmează să organizeze un șir de acțiuni de protest în perioada 17-20 ianuarie curent. Membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în cadrul unei ședințe extraordinare, și-au exprimat solidaritatea față de protestele ce urmează să aibă loc, relatează NOI.md.


Sindicaliștii din educație cer majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%. Începînd cu 1 ianuarie, aceștia au solicitat majorarea indemnizației unice acordate tinerilor sindicaliști din ramură la plasarea în cîmpul muncii, recalcularea anuală a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în cîmpul muncii și majorarea cuantumului burselor de studii cu 20%.

„Este revoltător faptul că autoritatea legislativă și cea executivă nu țin cont de nenumăratele adresări și apeluri ale sindicatelor de a asigura un nivel decent de viață oamenilor muncii prin măsuri concrete de majorare a salariilor, care, pentru majoritatea salariaților și familiilor lor, sînt unicele surse de venit”, se arată în declarația Comitetului Confederal al CNSM.

„Cerem cu insistență Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova să majoreze salariul minim pe țară pînă la nivelul minimului de existență și o ulterioară stabilire a acestuia în raport de 50 la sută din salariul mediu pe economie, precum și majorarea salariilor de funcție a cadrelor didactice cu 50 la sută. Concomitent, solicităm elaborarea unei noi legi a salarizării unitare pentru angajații din sectorul bugetar”, se menționează în declarația Comitetului Confederal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?