X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PCRM a criticat guvernarea

11 ian. 2017,, 08:40   Politică
5838 11

Partidul Comuniştilor a criticat guvernarea pentru "incompetenţa de a face faţă consecinţelor nu tocmai celor mai puternice geruri şi ninsori din Moldova".


Într-un comunicat al PCRM, citat de agenţia INFOTAG, se menţionează că "ultimele precipitaţii, care nu sunt şi cele mai puternice în istoria Moldovei, au paralizat ţara. Magistralele auto naţionale au fost blocate, satele au rămas izolate de asigurarea cu produse alimentare, numărul accidentelor se ridică la ordinul sutelor, mai multe localităţi, inclusiv Basarabeasca, au rămas fără energie electrică mai mult de o zi. Plus hipotermiile, inclusiv fatale, traumele, fracturile".

"Tragedia care s-a creat nu este o consecinţă a stihiei, ci o consecinţă a incompetenţei şi neprofesionalismului autorităţilor. Două linguri de zăpadă care au căzut în Moldova subliniază întreaga lor demagogie despre integrarea europeană", consideră comuniştii.

Aceştia sunt indignaţi mai ales de faptul că în această perioadă dificilă mulţi conducători se află în vacanţă peste hotare: "primarul capitalei blocate de nămeţi şi îngheţate, Dorin Chirtoacă, se plimbă cu o blondă prin Viena, unde drumurile sunt în ordine, iar transportul public circulă după grafic; başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, împreună cu familia şi cu unii membri foarte apropiaţi Comitetului Executiv se dă cu schiurile în Bosnia, iar aşa-numitul "preşedinte ales de popor" Igor Dodon demonstrează locuitorilor uimiţi ai Moldovei deprinderile de schior "glamuros" undeva prin munţii Caucaz (în realitate, la Soci - "I.")".

În opinia PCRM, aceasta este "o ruşine".

"Posturile de televiziune afiliate guvernării raportează despre două sute de unităţi de autospeciale care cică zi şi noapte luptă cu consecinţele ninsorilor. Însă, judecând după rezultatele deplorabile, această "luptă aprigă" nu este decât o legendă inventată de cei ce fac PR. Iar rezultatele adevărate se exprimă prin alţi indicatori numerici - automobile accidentate, oameni decedaţi şi traumatizaţi, sute de kilometri de drumuri necurăţate, numărul enorm de localităţi izolate de civilizaţie", consideră comuniştii, care au boicotat alegerile prezidenţiale recente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?