Tot mai multe viniete nevalabile, depistate de Poliția de Frontieră

Tot mai multe viniete nevalabile, depistate de Poliția de Frontieră

De la începutul anului curent, peste 100 de viniete nevalabile au fost depistate de polițiștii de frontieră în urma controalelor efectuate în rîndul conducătorilor auto, informează NOI.md.

Potrivit unor modificări recente ale legislației, de la 1 ianuarie 2017, polițiștii de frontieră sînt împuterniciți să verifice existenţa şi valabilitatea vinietei – taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova.

Poliția de Frontieră amintește că aflarea pe teritoriul țării noastre a vehiculului înmatriculat în străinătate, fără achitarea vinietei, pentru o perioadă mai mică de 7 zile, se sancționează cu amendă de 2000 de lei. Săvîrșirea repetată, în cursul aceluiași an, a contravenției de către o persoană fizică se sancționează cu o amendă de 2600 de lei, iar dacă e vorba de o persoană juridică – de 4000 de lei. Pentru o perioadă mai mare de 7 zile, amenda crește pînă la 2600 de lei, iar săvîrșirea repetată a aceleași contravenții se sancționează cu o amendă de 3000 de lei, în cazul persoanei fizice.

Autoritățile vamale mai atenționează că perioada de valabilitate a vinetei începe la ora 00:00 a zilei solicitate de utilizator și expiră la ora 24:00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitată taxa. Perioada de valabilitate a certificatelor care atestă achitarea vinietelor nu poate depăși 180 de zile pe parcursul unui an.

Taxa pentru folosirea drumurilor poate fi achitată la punctele autorizate de trecere a frontierei.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load