Ministerul Muncii propune intensificarea combaterii violenţei în familie

Ministerul Muncii propune intensificarea combaterii violenţei în familie

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a elaborat Strategia naţională de prevenire şi combatere a violenţei în familie şi faţă de femei pe anii 2017-2022.

Ea are menirea să intensifice lupta cu aceste fenomene în societatea moldovenească.
 
În proiectul propus spre examinare se menţionează că, în Republica Moldova lipsesc deocamdată instrumentele pentru implicarea rapidă a organelor de protecţie în astfel de situaţii. Nu există nici mecanisme transparente pentru examinarea seriozităţii fiecărui caz înregistrat.
 
Documentul prevede crearea unor organe speciale pentru a interveni în caz de violenţă şi desfăşurarea campaniilor de informare a populaţiei despre atare probleme. Ministerul Muncii propune, de asemenea, crearea unui serviciu telefonic gratuit şi a unui site pentru a ajuta victimele violenţei.
 
În opinia conducerii Ministerului, violenţa duce implicit la consecinţe atît morale, cît şi social-economice, inclusiv la creşterea numărului de concedii medicale, reducerea productivităţii muncii, majorarea mortalităţii, cheltuielilor pentru reabilitarea victimelor violenţei.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load