Dodon a cerut rechemarea ambasadorului moldovean la București

Dodon a cerut rechemarea ambasadorului moldovean la București

Președintele Igor Dodon s-a arătat indignat de declarațiile recente al ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, cu privire la retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu, comunică Noi.md.

Șeful statului a calificat drept „impertinent și incompatibil cu statutul său” comentariul ambasadorului precum că decretul semnat de Igor Dodon va fi cel mai probabil declarat neconstituțional.
 
„Sînt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea profesională proastă a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și al conducerii acestuia”, susține șeful statului.
 
Igor Dodon a anunțat că va solicita guvernării înlocuirea lui Mihai Gribincea în funcția de ambasador la București cu o altă persoană. „Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova”, a menționat Dodon.
 
Precizăm că ieri, într-un interviu acordat unui post de televiziune din România, ambasadorul Moldovei la București a declarat că, potrivit estimărilor experților, șansele ca decretul semnat de Igor Dodon privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu să fie anulat sînt mari. Totodată, Mihai Gribincea și-a exprimat convingerea că gestul președintelui Dodon nu va afecta relațiile moldo-române.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load