Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Forțele de ordine au reținut încă un moldovean care lupta în Ucraina (VIDEO)

10 ian. 2017,, 13:00   Societate
4689 3

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în cooperare cu angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi ai Procuraturii municipiului Chişinău, au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora a fost reţinut un cetăţean al R. Moldova, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina, relatează NOI.md

Bărbatul în vîrstă de 32 de ani, originar din stînga Nistrului, a fost reţinut pentru 72 de ore. În cadrul acţiunilor procesual-penale, acesta a cooperat cu organul de urmărire penală şi şi-a recunoscut integral vinovăţia pe marginea unei cauze penale iniţiate în baza prevederilor articolului 141 CP al RM ,,Activitatea mercenarilor”. La fel, au fost stabilite date conform cărora persoana a luptat de partea unei formaţiuni militarizate din or. Doneţk.

La 9 ianuarie curent, Judecătoria sectorului Centru a emis pe numele bărbatului mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

SIS atrage atenţia cetăţenilor R. Moldova asupra gravităţii şi a pericolului implicării în conflicte armate, la acţiuni militare sau la alte manifestări violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orînduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?