Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Campania naţională de tratament pentru hepatitele virale, în toi

10 ian. 2017,, 12:45   Societate
4886 0

Ministerul Sănătăţii desfăşoară campania naţională de tratament antiviral al bolnavilor de hepatite cronice şi ciroze hepatice virale B, C, D.

Medicamentele procurate în acest sens au fost repartizate în majoritatea teritoriilor administrative ale Republicii Moldova, conform listelor de distribuţie şi deciziilor pentru peste 3 mii de pacienţi incluşi în tratament.

Ministerul este indignat de faptul că reprezentanţii instituţiilor medicale din Râşcani, Cahul, Cantemir, Comrat, Drochia, Leova, Soroca, Străşeni, Taraclia şi Vulcăneşti nu s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă" pentru a ridica loturile de medicamente necesare pentru tratamentul antiviral al hepatitei virale C cornice.

Pînă în prezent, 1694 de pacienţi au depus dosarele la comisia specializată a Ministerului Sănătăţii, iar 1550 de dosare au fost deja examinate. Tratamentul pacienţilor va dura 8-12 săptămîni, iar eficienţa acestuia este de 90%. Medicamentele au costat 35 mil. lei. În Moldova sînt înregistraţi 15,4 mii de pacienţi cu hepatită C cronică, 28,1 mii cu hepatită B şi 1,8 mii cu hepatită D.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?