X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dosarul Filat a ajuns la CSJ

10 ian. 2017,, 11:20   Politică
4667 6

Avocații fostului premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, au contestat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) deciziile emise de magistraţii de la Curtea de Apel şi Judecătoria Buiucani în dosarul care îl vizează pe fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat, notează NOI.md.

Apărătorii lui Vlad Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărîri în acest dosar. De asemenea, avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din detenţie. În acelaşi timp, apărătorii insistă ca recursul să fie examinat în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate.

Potrivit grupului de avocați, CSJ este în măsură să caseze deciziile date de instanţele inferioare, care ar fi ilegale potrivit avocaților, să aprecieze corect toate circumstanţele pronunţînd o soluție justă.


Biroul de avocați îşi exprimă încrederea că cererea va fi admisă, iar instanța supremă va da dovadă de profesionalism și va repara „încălcările grave comise în acest caz”. „Vlad Filat nu a avut parte de un proces echitabil. A fost judecat cu uşile închise, probe artificiale, martori inventaţi, încălcarea drepturilor, fapt ce a dus la adoptarea unor decizii ilegale şi la un precedent de condamnare politică. În cazul în care nu se va face dreptate și prin decizia instanței supreme, Vlad Filat se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)”, susține biroul de avocați.

Potrivit legii, CSJ are la dispoziţie trei luni să se pronunţe asupra admisibilităţii recursului depus în numele lui Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?