Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tinerii fotbalişti din Moldova nu au cedat în fața Sloveniei

10 ian. 2017,, 10:50   Sport
5118 0

Selecţionata de tineret la fotbal a Moldovei “Under-19” a jucat la egalitate cu echipa Sloveniei în meciul din cadrul “Memorialului Granatkin”.

Meciul, care a avut loc la Sankt-Petersburg ieri, 9 ianuarie, s-a finalizat cu scorul de 0:0. Această dispută a fost una de debut pentru Oleg Fistican în calitate de antrenor principal al selecţionatei de tineret a Moldovei, comunică NOI.md.

Remiza din meciul cu adversarii din Slovenia a permis selecţionatei de tineret a Moldovei să cîştige primul punct în Turneul Internaţional de Fotbal “Memorialul Granatkin” în grupa de calificare “D”, din care mai fac parte selecţionata oraşului Sankt-Petersburg şi selecţionata de tineret din Iran. Meciul s-a desfăşurat fără încălcări, cartonaşe galbene primind doar doi jucători din ambele echipe. Aceştia au fost Radu Scoarţă din selecţionata Moldovei “Under-19” şi Yaka Biyol din tabăra echipei slovene.



Din cei 21 de fotbalişti convocaţi, în primul meci din cadrul “Memorialului Granatkin” au evoluat 15 jucători. În poartă, tot meciul s-a aflat portarul echipei “Real-Succes” (Chişinău) Victor Străistari. Pe linia de apărare au jucat Denis Furtună, Radu Scoarţă, Ion Angheluţa (toţi trei din “Zimbru”, Chişinău), Igor Chiperi şi Vadim Dijinari (ambii – din “Sheriff”, Tiraspol). La mijlocul terenului au evoluat Ion Postica, Victor Bogaciuc, Nichita Iuraşco (toţi trei – din “Zimbru”) şi Ion Mamaliga (şcoala de fotbal “Buiucani”). În ofensivă s-a aflat unicul atacant – Evghenii Berco, de la “Sheriff”. Pe banca de rezervă au fost Vitalie Damaşcan şi Marin Popescu (ambii – de la “Zimbru”), Vladislav Boico (“Sheriff”) şi Andrei Calac “Găgăuzia-Oguzsport”, Comrat).

Următorul adversar al selecţionatei de tineret a Moldovei va fi echipa oraşului Sankt-Petersburg, cu care discipolii lui Oleg Fistican urmează să se întîlnească la 11 ianuarie. Ea, între timp, este pe primul loc în grupa “D”. În primul meci ea a dispus de adversarii din Iran cu scorul de 2:1.

Precizăm că “Memorialul Granatkin” este la a 29-a ediţie în memoria primului vicepreşedinte al Federației Internaționale a Asociaţiilor de Fotbal (FIFA), Valeri Granatkin. Participă 16 echipe repartizate în patru grupe de calificare. Cîte două echipe, care s-au situat pe primele două locuri conform rezultatelor etapei pe grupe, se vor califica în sferturile de finală susţinute la 14 ianuarie.

Actuala deţinătoare a trofeului “Memorialului Granatkin” este selecţionata de tineret a Sloveniei. Fotbaliştii moldoveni participă la acest turneu din anul 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?