Germania admite destrămarea Uniunii Europene

Germania admite destrămarea Uniunii Europene

Încercările RFG de a stabiliza zona euro, precum şi politica Franţei şi Italiei, prezintă pericol pentru UE.

Vicecancelarul şi ministrul Economiei al Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat despre posibilitatea destrămării Uniunii Europene. El a spus acest lucru în cadrul unui interviu pentru Der Spiegel, citat de Reuters.
 
Menţionăm că Gabriel este posibilul adversar al Angelei Merkel în apropiatele alegeri ale cancelarului RFG.
 
Gabriel a declarat că poziţia Berlinului pentru stabilizarea zonei euro „a lăsat-o mult mai dezbinată decît oricînd” şi acum perspectiva destrămării UE mai mult nu se aseamănă cu ceva ce nu se poate imagina.
 
„În acest caz copiii şi nepoţii noştri ne vor blestema, pentru că acum Germania este principalul beneficiar sub aspect atît economic, cît şi politic”, a specificat politicianul.
 
Ministrul a numit încercările Franţei şi Italiei de a se menţine în cadrul deficitului cuvenit riscuri politice pentru ţările europene.
 
Amintim că despre destrămarea Uniunii Europene au început să vorbească după Brexit – decizia Britaniei de a abandona blocul. Finanţatorul american George Soros a declarat în Parlamentul European că decizia Britaniei de a abandona UE „a declanşat” criza pe pieţele financiare, cum a fost în anii 2007-2008.
 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load