Cîți chișinăuieni au solicitat serviciul de ambulanță în anul nou (VIDEO)

Cîți chișinăuieni au solicitat serviciul de ambulanță în anul nou (VIDEO)

Peste 6,5 mii de persoane au apelat la serviciul de ambulanță din capitală de la începutul anului 2017.

Acest fapt l-a comunicat astăzi, 9 ianuarie, șeful Direcției municipale sănătate, Mihai Moldovanu, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, relatează NOI.md.

În primele opt zile ale anului curent serviciul „902” a înregistrat 6611 solicitări de asistență medicală. Circa 2 mii de solicitanți au fost spitalizați, celorlalți li s-a acordat asistență la domiciliu. Potrivit lui Moldovanu, nouă persoane au avut nevoie de asistență în legătură cu hipotermia. Ele au fost transportate la Spitalul de Urgență și Spitalul Republican de Traumatologie și Ortopedie. Majoritatea pacienților au fost din sectorul Buiucani, în celelalte sectoare ale municipiului Chișinău au fost înregistrate doar 3 cazuri.

Moldovanu a adăugat că în perioada sărbătorilor de iarnă numărul de persoane care suferă de boli respiratorii a scăzut. Medicii au înregistrat 2858 de cazuri, număr cu 319 mai mic decît cel din perioada precedentă. Totodată, circa 32 de mii de persoane din capitală au fost vaccinate, fiind disponibile încă 2 mii de vaccinuri.
 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load