Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Se știe ce se va construi în locul restaurantului „Doina” (FOTO)

6 ian. 2017,, 12:00   Capitala
9744 6

Pe 5 ianuarie, la Pretura sectorului Botanica au avut loc audieri publice dedicate sorții restaurantului „Doina” din parcul Valea Trandafirilor.

Anterior s-a comunicat că în locul restaurantului se prevede să se construiască blocuri multietajate. Dar, așa cum s-a aflat în timpul audierilor, acum, în locul restaurantului „Doina” intenționează să se construiască un centru de afaceri cu o parcare subterană de 3 etaje. Fațada centrului de afaceri va fi din oglinzi, pentru a se potrivi cu peisajul.



La parterul viitorului centru de afaceri va fi amplasat un centru de dezvoltare pentru copii „Lumea copiilor”, la etajul al trei – un restaurant și o terasă, mai sus vor fi amplasate oficiile și camerele de hotel, iar la ultimul etaj va fi construit un observator astronomic cu o intrare separată și acces gratuit pentru toți doritorii.



Potrivit administratorului SA „Restaurantul Doina”, Nicoleta Vasilache, în timpul lucrărilor de construcție nu va suferi niciun copac, dimpotrivă – vor fi plantate puieți noi, și pe alei – straturi de flori.



În amenajarea zonei adiacente restaurantului „Doina” se intenționează investirea a 5 milioane de lei. Cu acești bani vor fi efectuate lucrările de reparație a aleii centrale a parcului, va fi reparat podul din apropiere, vor fi pavate trotuarele, reînnoit sistemul de iluminat, va fi stopată eroziunea solului, va fi construit un teren de sport și un teren de joacă pentru copii, precum și curățat izvorul din parc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?