X 
Cutremure stiri: 502

Ministrul Usatîi va fi citat repetat la Procuratura Anticorupție

27 mar. 2013,, 12:37   Societate
3384 0
Foto : forum.md
Ministrul Sănătății în exercițiu, Andrei Usatîi, va fi citat repetat la Procuratura Anticorupție, iar în cazul în care nu se va prezenta nici a doua oară, ar putea fi adus forțat în fața oamenilor legii. Procurorul care instrumentează cazul a relatat pentru NOI.md că nu cunoaște motivele neprezentării ministrului. Asta chiar dacă, încă aseară, Usatîi anunțase pe o rețea de socializare că nu se va prezenta în fața procurorilor astăzi la ora 10.00, pentru că ora coincide cu cea a lansării oficiale a Centrului de Imagistică de la Spitalul Clinic Republican.

„Procuratura Anticorupție nu urmărește ceea ce scrie ministrul Sănătății pe Facebook sau în alte părți. El a fost invitat și era obligat să se prezinte sau urma să ne anunțe”, a declarat procurorul la Procuratura Anticorupție, Adriana Bețișor, care instrumentează cazul privind ipotecarea unui spațiu de circa 500 de metri pătrați de la parterul Spitalului Clinic Republican.

Ministrul Sănătății în exercițiu a fost citat la procuratură exact în ziua și ora la care era programată lansarea Centrului, fapt pentru care a și fost învinuit de procurori de „depășirea atribuțiilor de serviciu”. „Nu ştiu dacă e coincidenţă sau nu, dar mîine, la aceeaşi oră, am fost citat de Procuratura Anticorupţie pentru a mi se înainta învinuirea (din bănuit în învinuit) în cadrul dosarului pe implementarea parteneriatului public-privat de la Spitalul Clinic Republican”, a scris ieri ministrul pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit lui, Centrul de Imagistică de la Spitalul Clinic Republican este primul proiect de parteneriat public-privat din Moldova, cu o investiție privată de peste opt milioane de dolari SUA, în timp ce Spitalul Republican, ca partener public, a pus la dispoziţie doar încăperile necesare.

„Este proiectul pentru realizarea căruia m-am ales cu statutul de bănuit într-un dosar penal intentat de Centrul Naţional ”Anti-PLDM”, dosar „ţesut cu aţe albe”. Sînt bucuros că, în pofida tuturor obstacolelor, am reuşit să ajungem la acest eveniment, am reuşit să creăm condiţiile necesare pentru ca cetăţenii ţării noastre să beneficieze de servicii de imagistică de ultimă generaţie”, mai scria ieri Andrei Usatîi pe contul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав