Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Au intrat în vigoare noile reguli de desfășurare a jocurilor de noroc

6 ian. 2017,, 10:55   Societate
11751 1

În Moldova a intrat în vigoare Legea privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, care înăsprește cerințele față de organizarea cazinourilor și introduce monopolul de stat asupra tuturor genurilor de jocuri de noroc desfășurate prin intermediul SA „Loteria Națională a Moldovei”.


Se prevede că statul va introduce monopolul asupra loteriilor, automatelor de joc cu cîştiguri băneşti, jocurilor de noroc prin intermediul sistemelor de comunicații etc. Reglementarea de stat a activității în domeniul organizării și desfășurării jocurilor de noroc este efectuată de Parlament, Guvern, Ministerul Finanţelor şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, în funcţie de atribuţiile acestora. Ministerul Finanțelor va avea funcția unui organ de licențiere în domeniul organizării și desfășurării jocurilor de noroc, inclusiv va adopta decizii privind eliberarea licenței organizatorilor de jocuri de noroc.

Potrivit Legii, cazinourile din Moldova vor activa în baza licenței pentru activitatea respectivă și vor fi amplasate doar în clădiri separate, cu intrări separată pentru vizitatori și personal, sau în incinta hotelurilor de cel puțin 4 stele.

Valoarea capitalului statutar pentru companiile care desfășoară activitatea de organizare a jocurilor de noroc a fost majorat de la 600 de mii pînă la 5 milioane de lei. Totodată, 70 la sută din capital statutar urmează să fie formate din contul mijloacelor bănești.

Se stipulează că jocurile de noroc nu pot fi amplasate în instituţiile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile de învăţămînt de toate nivelele, instituţiile medicale, instituţiile religioase şi de cult, culturale, în clădiri rezidenţiale, la staţiile de transport public, gări, treceri subterane, pe teritoriul pieţelor, în construcţiile provizorii (gheretă), precum şi în raza de 200 metri de la instituţiile medicale și cele de învățămînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?