Băsescu o să se judece cu Igor Dodon

Băsescu o să se judece cu Igor Dodon

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a anunţat că se va judeca cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în ceea ce priveşte retragerea cetăţeniei moldoveneşti.



"Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen şase luni. Decretul produce efecte după şase luni şi caut avocat şi o să mă judec cu Dodon", a afirmat Băsescu la Parlamentul român.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul pentru retragerea cetăţeniei acordate lui Traian Băsescu. Dodon a explicat că cetăţenia poate fi retrasă persoanei care a dobîndit cetăţenia în mod fraudulos prin informaţie falsă sau ascunderea unui fapt pertinent şi că Traian Băsescu ar fi ascuns faptul că în momentul examinării cererii de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti era supus urmăririi penale pe mai multe capete de acuzare în România.

Documentul retragerii cetăţeniei lui Traian Băsescu nu face referire şi la soţia acestuia, Maria Băsescu. 

La 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus jurămîntul de cetăţeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucureşti iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidenţiale din R. Moldova.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load