X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Negruța: Unii aleși „își creează viitorul” de după deputăție

5 ian. 2017,, 11:48   Politică
4654 1

Un nou proiect de lege înregistrat recent prevede că deputații care au cel puțin 10 ani vechime de activitate în domeniul dreptului ar putea accede în avocatură fără să susțină examene, comunică NOI.md cu referire la bizlaw.md.


Inițiativa legislativă a fost semnată de cîțiva deputați liberali, democrați, socialiști, foști comuniști și foști liberal-democrați. Este vorba de Petru Cosoi, Constantin Țuțu, Anatolie Zagorodnîi, Cornel Dudnic, Vasile Bolea, Ștefan Creangă și Nae Simion Pleșca.

Autorii proiectului de lege susțin că persoanele licențiate în drept care au creat norme de drept și au calitatea de legiuitor au o experiență bogată în domeniul jurisprudenței și au pregătirea profesională necesară de a exercita profesia de avocat. Potrivit lor, accederea în funcția de avocat fără examene vizează un număr mic de persoane, care nu vor fi nevoite să înceapă de la zero prin efectuarea stagiului profesional.

Primele reacții critice la adresa acestei inițiative nu au întîrziat să apară. Fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța a remarcat într-un comentariu pe o rețea de socializare că aleșii poporului vor astfel să-și asigure un viitor cît mai confortabil, după ce își vor încheia cariera de deputat.

„Unii aleși își creează viitorul de după deputăție. Ei nu pretind să fie profesori universitari, nici medici, asistenți sau sfetnici, doar simpli avocați vor oamenii să fie. Și nu așa ca toată lumea, ci fără examene. Se tem de camere, că ei doar la copiat sînt buni. E urît și trist cînd astfel de aleși tratează lumea de la înălțimea nimicniciei la care au reușit să ajungă în doar cîțiva ani de stat prin funcții, dintr-o întîmplare”, a remarcat fostul ministru.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Parlament pe 26 decembrie anul trecut și urmează a fi supus dezbaterilor în plen.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?