X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova preia președinția Grupului reglementatorilor din țările Parteneriatului Estic

5 ian. 2017,, 11:45   Economie
2522 0

Începînd cu 1 ianuarie 2017, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) din R. Moldova va exercita funcția de președinte al Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (EaPeReg), iar Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România – funcția de vicepreședinte al acestei organizații, informează NOI.md, cu referire la ANRCETI.

Decizia privind alegerea ANRCETI și ANCOM în funcțiile respective a fost aprobată la ședința plenară a Grupului EaPeReg, care a avut loc pe 22 noiembrie 2016 la București.

Conform Memorandumului de înțelegere privind constituirea și funcționarea Grupului EaPeReg, în funcția de președinte al EaPeReg se alege, pentru o perioadă de un an, autoritatea de reglementare din una dintre țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova, Ucraina), iar în funcția de vicepreședinte – o autoritate de reglementare din una dintre țările membre ale Uniunii Europene (UE) care sînt partenere în realizarea acestui proiect al UE. Președintele și vicepreședintele Grupului EaPeReg sînt responsabili de executarea planului de activitate al acestei organizații pentru anul respectiv, gestionarea procesului de organizare și desfășurare a activităților planificate.

Anul curent, preşedinţia Grupului EaPeReg este exercitată de autoritatea de reglementare a comunicațiilor electronice din Belarus (ministerul de profil din Belarus), iar cea de vicepreşedinte – de autoritatea de reglementare din Letonia. Pînă în prezent, ANRCETI a deținut o singură dată funcția de președinte al Grupului EaPeReg – în anul 2013.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012 la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (PaE), organizată cu suportul UE. EaPeReg are misiunea de a asigura schimburi de informaţii şi experienţă între reglementatorii în domeniul comunicaţiilor electronice din țările PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic din statele PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. Începînd cu anul 2013, Grupul EaPeReg beneficiază de un proiect de asistență tehnică oferit de Comisia Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?