Număr record de moțiuni la care a fost supus Guvernul în 2016

Număr record de moțiuni la care a fost supus Guvernul în 2016

În 2016 deputații au examinat 10 moțiuni asupra activității Guvernului, toate fiind respinse de Parlament.

Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul 2016, transmite NOI.md.

Pe parcursul anului 2016, la solicitarea deputaților au fost organizate 3 audieri parlamentare. Principalele subiecte discutate au vizat rezultatele verificării listelor de subscripție pentru desfășurarea referendumului constituțional, măsurile întreprinse pentru diminuarea pericolului de inundații și susținerii cetățenilor care au avut de suferit de pe urma acestora, alimentarea copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt din țară.

Deputații au solicitat o serie de informații de la instituțiile și autoritățile din domeniu și au formulat mai multe propuneri.

În 2016, potrivit legislației în vigoare, Parlamentului i-au fost prezentate 20 de rapoarte de activitate de către instituțiile de specialitate ale administrației publice și cele aflate sub control parlamentar. Din totalul celor 20 de rapoarte, 8 au fost examinate de plenul Parlamentului.

Bilanțul statistic al procesului legislativ mai arată că, pe parcursul anului 2016, în Parlament au activat 6 comisii speciale și de anchetă și 3 grupuri de lucru.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load