X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Leancă: Sper că Dodon nu se va grăbi

4 ian. 2017,, 13:04   Politică
13890 23

Referindu-se la întrevederea de astăzi a președintelui Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, fostul premier Iurie Leancă și-a exprimat speranța că nu vor fi repetate greșelile lui Vladimir Voronin, comunică NOI.md.


Politicianul a remarcat că, deși intenția lui Igor Dodon pare a fi nobilă, contează conținutul acestei întîlniri. În opinia lui, există o serie de probleme care afectează grav viața cetățenilor moldoveni, iar ele trebuie abordate prioritar.

„Sper foarte mult că dînsul va aborda cel puțin două probleme care afectează grav viața cetățenilor moldoveni – returnarea terenurilor agricole din raionul Dubăsari, preluate ilegal de structurile separatiste, și asigurarea condițiilor normale de activitate a școlilor cu predare în limba română din stînga Nistrului, hărțuite în permanență de administrația de la Tiraspol”, a declarat liderul PPEM.

Iurie Leancă a mai menționat că și fostul președinte Vladimir Voronin a mers să viziteze regiunea transnistreană în primele sale zile de mandat.

„Mai sper că nu se va grăbi, așa cum a făcut-o părintele lui politic – Vladimir Voronin. Țin bine minte cum acesta din urmă tot a mers în regiunea transnistreană în primele zile ale mandatului său de președinte și, în graba «intențiilor bune», a semnat un document care practic recunoștea pașapoartele anticonstituționale ale regiunii. Pentru că rostul oricărei vizite trebuie măsurat doar prin rezultatele concrete ale acesteia pentru oameni”, a concluzionat Leancă.

Astăzi, Igor Dodon urmează să aibă o primă întrevedere cu Vadim Krasnoselski, la Bender. Despre rezultatele aceste întrevederi șeful statutului va informa opinia publică în cadrul unui briefing preconizat pentru ora 16.00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?