X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Anunțul făcut de Clinton în legătură cu învestirea lui Trump

4 ian. 2017,, 09:58   Externe
5672 3

Bill și Hillary Clinton, fosta rivală democrată a lui Donald Trump în timpul campaniei electorale pentru fotoliul de la Casa Albă, plănuiesc să participe la ceremonia de învestitură a miliardarului, pe 20 ianuarie, la Washington.

Informația vine la scurt timp după ce fostul președinte american George W. Bush, și soția sa, Laura, au anunțat că vor asista la eveniment. „Ei sîntfericiți să poată fi martori la transferul pașnic de putere — un semn distinctiv al democrației americane — și la învestitura președintelui Trump și a vicepreședintelui (Mike) Pence”, a indicat într-un comunicat, un purtător de cuvînt al lui George W. Bush, președinte al Statelor Unite între 2001 și 2009.

Hillary Clinton a evitat să apară în public de la victoria neașteptată a lui Trump în luna noiembrie. Ca fost președinte și fostă primă doamnă, soții Clinton au avut de făcut o decizie dificilă dacă să participe sau nu.

În total, trei dintre cei patru foști președinți americani încă în viață vor urmări depunerea jurămîntului de către Trump: Jimmy Carter, Bill Clinton și George W. Bush.

În decembrie, fostul președinte democrat Jimmy Carter, în vîrstă de 92 de ani, a confirmat participarea sa la ceremonie. Doar George H. W. Bush (92 ani) și cu o sănătate fragilă, ar urma să absenteze dintre foștii președinți ai SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?