Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Flash! Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu

3 ian. 2017,, 16:16   Politică
15313 29

Șeful statului, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu, informează NOI.md.

Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lîngă preşedinte. Potrivit lui Dodon, au fost examinate detaliat condițiile de acordare a cetățeniei lui Traian Basescu și s-a constatat că a fost o hotărîre ilegală.

„Anterior, în calitate de deputat am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rînduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc. Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme – Constituția Republicii Moldova. Mai mult decît atît, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale”, a explicat Igor Dodon.

„Oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii”, a adăugat demnitarul.

Menționăm că fostul președinte al României Traian Băsescu și soția sa au primit cetățenia Republicii Moldova pe 3 noiembrie 2016, în urma unui decret semnat de ex-președintele Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?