Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Cînd se va încheia construcția drumului de ocolire a orașului Ungheni

3 ian. 2017,, 08:30   Societate
2830 0

Construcția drumului de ocolire a orașului Ungheni va fi accelerată și se va finaliza în luna octombrie 2017.


La ședința de Guvern a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind inițierea negocierilor și semnarea Addendumului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind proiectul III de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova. Documentul prevede prelungirea cu 11 luni a fazei operaționale de implementare a Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind proiectul III de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, încheiat la Chișinău în decembrie 2011.

Pentru a asigura finalizarea lucrărilor, Ministerul Transporturilor și Administrația de Stat a Drumurilor, împreună cu inginerii supervizori - consorțiul WSP Techinc și contractorul, compania cehă OHL, au elaborat un Plan de măsuri care va asigura accelerarea tempoului și finalizarea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni până în luna octombrie 2017.

De asemenea, MTID, reprezentanții inginerului dar și Delegația UE vor monitoriza respectarea angajamentelor asumate în Planul de măsuri, iar la sfârșitul trimestrului I 2017 va fi anunțată data unei vizite în teren a conducerii MTID și ai Delegației UE, împreună cu reprezentanții mass – media și ai societății civile.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind proiectul III de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova are drept obiectiv modernizarea reţelei de drumuri naţionale din Republica Moldova, dar și asigurarea aducerii și menținerii principalelor conexiunii rutiere la un nivel înalt de eficiență și siguranță, pentru a facilita creşterea economică şi integrarea europeană şi pentru a sprijini reforma sectorului rutier.

Construirea drumului de ocolire Ungheni, care face parte din drumul R1 Chișinău – Ungheni - Sculeni-frontiera cu România, va diminua impactul asupra locuitorilor orașului și mediului prin micșorarea numărului de vehicule grele care în prezent circulă prin localitate. La fel, se va reduce distanța între Chișinău și Iași cu 24 km ceea ce va determina costuri mai mici pentru călători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?