Cine sînt desemnaţi sportivii anului 2016, de jurnaliștii sportivi

Cine sînt desemnaţi sportivii anului 2016, de jurnaliștii sportivi

Fotbalistul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, şi înotătoarea maghiară Katinka Hosszu au fost desemnaţi, luni, "Sportivul european al anului 2016", respectiv "Sportiva europeană a anului 2016", în urma unei anchete realizate de Asociaţia internaţională a jurnaliştilor sportivi (AIPS)


În vârstă de 31 de ani, portughezul Cristiano Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, din postura de căpitan al ambelor echipe, titluri care i-au adus în final trofeul ''Balonul de Aur 2016''.

Conform site-ului oficial al AIPS, fotbalistul portughez a fost urmat în clasament de tenismanul britanic Andy Murray şi de campionul mondial de Formula 1, germanul Nico Rosberg.
Desemnată "Sportiva europeană a anului", unguroaica Hosszu Katinka (27 de ani) a câştigat în 2016 trei medalii de aur şi una de argint în probele de înot din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a fost urmată în sondajul realizat de AIPS de jucătoarea de tenis Angelique Kerber (Germania) şi ciclista Laura Trott (Marea Britanie).
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load