X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Specialiștii de la NASA au găsit o icoană vie

2 ian. 2017,, 20:00   Externe
16288 7

Specialiștii de la NASA au găsit o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Imaginea nu numai că are puls, dar și o temperatură egală cu 36,6 grade, ca la un om viu. Experții NASA confirmă că icoana este picată cu vopsele care anterior nu au fost găsite pe planetă. Învațații au studiat icoana Maicii Domnului din Guadelupa, care, conform spuselor băștinașilor, are proprietăți unice. Senzațional pentru învațați a devenit rezultatul analizei oftalmologice a ochilor icoanei. Retina oculară a ochilor Maicii Domnului se micșora atunci cînd se apropia lumina și se mărea atunci cînd lumina se micșora sau se îndepărta. Cu alte cuvinte, ochii icoanei reacționau la lumină ca ai unui om viu.

Temperatura pînzei pe care este pictată imaginea coincidea cu temperatura normală a corpului unui om viu și era de 36,6 grade Celsius. Și încă mai incredibil a fost cînd s-a depistat că icoana are puls. Ascultînd icoana cu stetoscopul, s-a dovedit că pulsul icoanei este de 115 bătăi pe minut. Anume astfel se zbate imima unui făt în uter.

Examinarea vopselelor cu care este pictată icoana «vie» a dezvăluit încă o enigmă. Componența vopselelor este necunoscută pentru știința contemporană, nu poate fi nici de proveniență minerală, nici animală, nici naturală. Nici anterior asemenea vopsele nu au fost găsite pe glob.

Cu această icoană deja s-au întîmplat minuni. Așa la începutul veacului XX în apropiere cu această icoană au instalat un explozibil cu o mare rază de activitate. Explozia a distrus totul în jur, în afară de icoană, care a rămas nevatamată.

Învațații au punctat unele chestii stranii a icoanei. Mîinile Maicii Domnului au fost pictate cu nuanțe diferite – una este mai deschisă decît cealaltă. Conform presupunerilor învațaților, o asemenea diferență poate să semnifice unitatea dintre rasele de oameni.

Se știe că Maica Domnului de Guadelupa este cea mai venerată icoană din America Latină. Biserica Catolică a recunoscut această icoană ca fiind miraculoasă. Prima pomenire despre icoană datează cu anul 1649. Despre icoană prima dată s-a povestit în scrierile lui Luis de la Vega. Conform acestor amintiri, icoana a fost pictată în anul 1532. În cinstea Maicii Domnului de Guadelupa, în acea perioadă a fost construit un templu, unde pînă în prezent se adună cca 14 milioane de pelerini.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?