X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Voronin: Dizolvați-vă partidele și îngenuncheați în fața oamenilor

26 mar. 2013,, 11:38   Politică
7013 9
Foto: newsmoldova.ru
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, consideră că alegerile anticipate în Moldova vor avea loc în toamna acestui an, cel mai probabil, în luna octombrie sau noiembrie. În cadrul unei emisiuni la TV7, liderul PCRM a spus că membrii fostei Alianțe pentru Integrare Europeană au nevoie de aceste alegeri mai mult decît PCRM, care este deja pregătit pentru anticipate.

„Ei trebuie să se spele de toată mizeria, să îngenuncheze în fața oamenilor și să-și ceară iertare pentru batjocură, umilință, pentru că au furat țara, pentru perspectiva pierdută a țării. Și numai după asta să pună bazele guvernării”, a spus Vladimir Voronin.

Cît privește revoluția planificată de PCRM, Voronin a spus că aceasta va avea loc, însă a ezitat să dezvăluie schema după care vor avea loc manifestările. Totodată, liderul PCRM crede că membrii PL, PLDM și PD trebuie să-și dizolve partidele din care fac parte, chiar dacă asemenea situații în lume sînt fără precedent.

“Ei trebuie să dizolve aceste partide care au adus țara în această situație. Ei trebuie să se adune în cadrul congresului de partid și să-și desființeze partidele, pentru că nu au făcut față responsabilităților, nu au reușit să organizeze și să elaboreze o politică pentru dezvoltarea societății moldovenești. În lume așa ceva nu s-a întîmplat încă, dar în Moldova așa ceva trebuie să se întîmple”, a declarat Voronin.

Liderul PCRM menționează că în viitor nu va colabora nici cu președintele Nicolae Timofti, chiar dacă PCRM va obține după alegeri majoritatea în Parlament. Refuzul PCRM este motivat de faptul că șeful statului a declarat că nu există nicio diferență între simbolica fascismului şi cea a comunismului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?