Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ucraina va purcede la consolida frontierelor cu Moldova

31 dec. 2016,, 17:30   Politică
10393 7

Ucraina intenționează să întărească frontierele cu Moldova și să sporească nivelul de securitate al acestora, relatează NOI.md.

Potrivit presei ucrainene, acest lucru este prevăzut în Planul de măsuri privind lucrările inginerești și cele de dotare tehnică a frontierei ruso-ucrainene și ucraino-moldovenești de stat, precum și a teritoriilor adiacente zonelor de desfășurare a operațiunilor antiteroriste și Crimeii, adoptat de Cabinetul de miniștri al Ucrainei.

Potrivit Guvernului Ucrainei, realizarea acestui document va contribui la sporirea nivelului de securitate a segmentelor vulnerabile ale frontierei ruso-ucrainene și ucraineano-moldovenești de stat, includerea unor elemente noi ale construcțiilor pe baza experienței inginerești și a celei de de dotare tehnică a altor părți ale frontierei de stat a Ucrainei.

De asemenea, planul de acțiuni mai prevede revizuirea ordinii de execuție a lucrărilor în baza ritmului de implementare a proiectului și situației la frontieră, coordonarea volumului lucrărilor cu finanțarea efectivă și creșterea costurilor de achiziție a echipamentelor și materialelor prevăzute, precum și a cheltuielilor de efectuare a lucrărilor.

În plus, se mai prevede recalcularea costului lucrărilor inginerești și a celor de dotare tehnică a frontierei de stat în legătură cu creșterea generală a prețurilor la materiale și servicii.

Se prevede că planul va fi realizat pînă la sfîrșitul anului 2020.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?