Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon, despre numirea lui Munteanu la Apărare

30 dec. 2016,, 16:15   Politică
20306 17

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că nu-l va numi pe Valeriu Munteanu în funcția de ministru al Apărării.


El a dat de înțeles că Munteanu „nu corespunde cerințelor care sînt necesare funcției date”.

Declarația a fost făcută aseară în cadrul emisiunii TV „Acces Direct”.„Eu nu am obișnuința să schimb hîrb pe oală spartă. De azi înainte niciun ministru nu va fi numit în funcție dacă nu corespunde cerințelor care sînt necesare funcției date. Ministrul Apărării trebuie să fie un militar care să cunoască foarte bine cum funcționează acest minister, care ar fi bine să aibă deja și experiență în cadrul ministerului și să fie acceptat de colectiv”, a precizat Dodon.

Șeful statului a mai spus că nu exclude că ar putea să-i propună prim-ministrului un candidat pentru această funcție.

Amintim că preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea Ministrului Apărării, Anatol Şalaru în ziua de 27 decembrie.

„Cîteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual", a scris el atunci.

Totodată, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că pentru funcția de ministru al Apărării va fi propus actualul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

Ministrul Mediului susține că Dodon este obligat să-l numească la Apărare, în acest sens Partidul Liberal va sesiza Curtea Constituțională „pentru clarificări”.

„Actualul președinte al Republicii Moldova este dominat de o paradigmă de gîndire sovietică, unde ministrul Apărării trebuia să fie neapărat militar. Timpurile când miniștrii Apărării erau preocupați în mod special de cadența pasului de defilare la militari, de luciul țevilor de la tanc și a cataramelor de la centurile militarilor a trecut, astăzi sarcinile sunt altele, la fel ca și abordările... Vom pregăti o sesizare a Curții Constituționale de interpretare a Constituției, pentru a clarifica și pentru domnul Dodon întinderea mandatului președintelui în acest domeniu și doar după o Hotărâre în acest sens a CC, trebuie să-i fie propus președintelui, pentru numire, un nou ministru al Apărării, altfel polemica acidă (și extrem de dăunătoare) la această temă va izbucni de fiecare dată când va apărea necesitatea (politică) de a schimba un ministru”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?