Dodon a acordat primele distincții de stat (VIDEO)

Dodon a acordat primele distincții de stat (VIDEO)

Patru familii cu mulți copii din țară au primit astăzi distincții de stat de la președintele Igor Dodon, informează NOI.md.

Astfel, două familii cu 17 copii au fost decorate cu „Ordinul Republicii”, iar altele două a cîte 13 copii, și 12 copii au fost decorate cu „Ordinul de Onoare”.

”Ordinul Republicii” le-a fost conferit Lidiei  Tertiuc, mamă a unsprezece copii și tutore a șase copii, orașul Nisporeni, precum și Valentinei Vîhodeț, mamă a șaptesprezece copii, satul Doina, raionul Cahul.
 
 „Ordinul de Onoare” le-a fost conferit Ecaterinei Mealdzin, mamă a doisprezece copii, orașul Basarabeasca, precum și Adelei Robu, mamă a treisprezece copii, satul Tabani, raionul Briceni.

„Am decis să ofer primele distincții de stat. Unii vor spune că este prea devreme, eu însă consider că este tîrizu, unii vor spune că puteam să mai așteptăm, eu consider că noi am întîrziat să le felicităm și să le acordăm atenție familiilor cu mulți copii din Moldova. La nivel de stat consider că trebuie să acordăm atenție și să susținem oamenii simpli. În Moldova avem o problemă demografică: avem sate unde nu se nasc copii deja de un an, avem copii fără părinți, anume din aceste considerente, aveți toată susținerea din partea mea”, a remarcat Dodon.

Igor Dodon a mai precizat că „nu va acorda distincții de stat în stînga și în dreapta, vor fi puține, dar importante”.

Acesta a subliniat că va iniția modificări în legislație, astfel încît familiile, în special mamele cu mulți copii să se bucure de mai multă susținere din partea statutului.

 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load