X 

Ultima în acest an decizie a BNM cu privire la politica monetară

30 dec. 2016,, 11:15   Economie
2946 1

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a adoptat în cadrul ultimei ședințe pentru politica monetară din acest an decizia de a menține rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 9 la sută anual, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Băncii Naționale a Moldovei, totodată, s-a hotărît să se mențină rata de dobîndă la creditele overnight la nivelul actual de 12 la sută anual, iar cea la depozitele overnight – la nivelul actual de 6 la sută anual.

Norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în valută liber convertibilă se menține la nivelul de 14 la sută din baza de calcul, iar norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă – la nivelul de 35 la sută din baza de calcul.

BNM menționează că decizia privind menținerea ratei de bază este orientată spre menținerea ratei inflației în proximitatea țintei de 5 la sută pe termen mediu, cu o posibilă deviere de ± 1,5 puncte procentuale.

BNM specifică că calibrarea graduală a conduitei politicii monetare urmărește asigurarea condițiilor monetare reale adecvate susținerii creditării și economisirii, precum și pentru impulsionarea cererii interne, alături de adaptarea în continuare a mediului economic intern la volatilitățile și incertitudinile din mediul extern.

Următoarea ședință a Comitetului executiv al BNM cu privire la politica monetară va avea loc pe data de 26 ianuarie 2017, conform calendarului anunțat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?