Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Kim Jong-Un a ordonat executarea a 340 de persoane de cînd a ajuns la putere

30 dec. 2016,, 04:00   Externe
3075 0

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat executarea a 340 de persoane de cînd a ajuns la putere, în anul 2011, arată un raport elaborat de Institutul sud-coreean pentru Strategii de Securitate, citat de CNN.

Conform raportului, Kim Jong-Un a ordonat executarea a 340 de persoane de la începerea mandatului, inclusiv a 140 de ofiţeri de rang înalt din cadrul armatei, structurilor guvernamentale şi Partidului Muncitoresc, unicul din Coreea de Nord.

Kim Jong-Un a dat dovadă de o "brutalitate extremă", afirmă analistul Bruce Bennett, de la RNAD Corporation. "Spre exemplu, în cei cinci ani de când este lider al Coreei de Nord, Kim a ordonat schimbarea cadrelor de cinci ori la Ministerul Apărării, în timp ce tatăl său, fostul dictator Kim Jong-Il, a făcut acest lucru de trei ori în 17 ani, dintre care, de două ori, schimbările au fost făcute pentru că oficialii muriseră din cauza vîrstei înaintate", explică el.

La începutul anului 2016, autorităţile nord-coreene l-au executat pe un oficial de rang înalt din domeniul educaţiei, Kim Yong-Jin.

În mai 2015, Kim Jong-Un a ordonat executarea publică, cu un tun de artilerie, a ministrului Apărării, Hyon Yong-Chol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?