Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Specialiștii atenționează asupra consecințelor meselor de Revelion

29 dec. 2016,, 15:50   Societate
3516 1

Ne-am obișnuit deja de ani de zile ca în seara de Revelion să punem pe masa de sărbătoare bucate dintre cele mai alese și foarte calorice.


Specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică Chișinău (CSPC) atenționează asupra consecințelor meselor copioase și consumului excesiv de alcool în această perioadă, notează NOI.md.

Potrivit CSPC, hrana în proporții exagerate intensifică acțiunea negativă a alcoolului asupra organismului și provoacă așa-numitul sindrom de mahmureală. În acest context, specialiștii CSPS recomandă ca, în perioada sărbătorilor, în noaptea de Revelion, să se respecte normele în toate. Experții accentuează că abuzul de proteine poate provoca procesul de putrefacție, care este însoțit de formarea toxinelor. Într-un final, abuzul de alimente se reflectă negativ asupra funcției ficatului, a pancreasului și a vezicii biliare.

Specialiștii menționează că în calitate de aperitiv sînt binevenite fructele, legumele, sucurile, de rînd cu varza murată. Aceștia vin și cu cîteva recomandări pentru a micșora povara asupra ficatului după zile la rînd de mîncare în exces:

- consumați cît mai multă apă, fructe, legume, produse acidolactice, bogate în vitaminele C, B1 și B6;
- nu amestecați felurile de băuturi, consumați cît mai puține grăsimi;
- acordați prioritate cărnii de găină și de curcan, precum și felurilor de pește – codului și cambulei;
- efectuați exerciții fizice, inclusiv în zilele de sărbători;
- luați sorbenți și hepatoprotectori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?