Administraţia lui Krasnoselski confirmă că a i s-a propus o întîlnire cu Dodon

Administraţia lui Krasnoselski confirmă că a i s-a propus o întîlnire cu Dodon

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a primit pe cale diplomatică o adresare din partea preşedintelui Moldovei, Igor Dodon, cu propunerea de a organiza o întrevedere bilaterală de familiarizare.

Anunțul a fost făcut de Serviciul de presă al liderului de la Tiraspol, care a menţionat că "iniţiativa părţii moldoveneşti va fi studiată de conducerea Transnistriei".

"Datele concrete ale posibilei întrevederi a şefilor de stat vor fi anunţate mai tîrziu", se arată în comunicat.

"Anterior, noul preşedinte al Moldovei spunea că în timpul apropiat intenţionează să efectueze în Transnistria o vizită de lucru şi chiar a discutat detalii cu consilierul său pentru reintegrare, Vasile Şova, şi cu consilierul pentru politică externă, Andrei Neguţa.

Dodon consideră că soluţionarea problemei transnistrene este una dintre principalele sale sarcini în funcţia de şef al statului. În discursul său de la învestire el a promis că va depune toate eforturile pentru a reglementa această problemă în interesul majorităţii locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, menţionînd că acolo locuiesc reprezentanţii aceluiaşi popor.

"Am convingerea că pe noi ne uneşte cu mult mai multe decît ne desparte. Vom căuta o soluţie pentru această problemă după principiul "cîştigă ambele părţi". În reglementarea transnistreană nu vor fi învingători şi învinşi, căci toţi vor cîştiga", a declarat Dodon.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load