X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Termenul de arest al ucigașilor fetei de la Strășeni a fost prelungit

29 dec. 2016,, 14:15   Societate
3289 1

Arestul celor doi tineri suspectați de omorul fetei de la Strășeni a fost prelungit cu 30 de zile.


Extrădarea celui de-al treilea bănuit din Ungaria urmează să aibă loc în timpul apropiat, iar al patrulea tînăr a fost pus în libertate, deoarece este minor. Anunțul a fost făcut astăzi, 29 decembrie, de către procurorul Alexandru Rață, citat de NOI.md.

Prelungirea termenului de arest preventiv al persoanelor suspectate de uciderea premeditată a Cristinei Parhomenco este condiționată de motive tehnice. Potrivit lui Alexandru Rață, acuzarea a inițiat procedura de expertiză psihiatrică a suspecților pentru a stabili gradul de responsabilitate al acestora în momentul săvîrșirii crimei. Deoarece datele expertizei deocamdată nu au fost publicate, s-a decis ca măsura de reprimare sub formă de arest preventiv să fie prelungită.

Totodată, organele de drept din Ungaria i-au informat pe colegii săi din Moldova că procedura de extrădare a încă unui suspect se apropie de sfîrșit. Acesta a încercat să se ascundă de anchetă fugind în România, iar ulterior în Ungaria. Aici el a fost reținut de poliția ungară.

Tinerii sînt cercetați pentru uciderea premeditată a Cristinei Parhomenco, comisă la sfîrșitul lunii noiembrie. Potrivit prevederilor art.145 al Codului penal, ei riscă de la 12 la 20 de ani de privațiune de libertate.

Reamintim că pe 30 noiembrie, la Strășeni a fost găsit corpul neînsuflețit al elevei clasei a VIII-a Cristina Parhomenco. Rudele fetei decedate au dat-o dispărută la 25 noiembrie. Imediat au fost reținuți doi dintre cei patru suspecți care au mărturisit despre comiterea crimei. Cel de-al treilea bănuit a fugit în Ungaria, iar al patrulea infractor are doar 13 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?