Președinția reacționează: „Am luat act de reacția bolnăvicioasă a guvernării”

Președinția reacționează: „Am luat act de reacția bolnăvicioasă a guvernării”

Purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, califică drept bolnăvicioasă reacția conducerii țării la inițiativa lui Igor Dodon privind anularea deciziei de a converti în datorie de stat miliardele furate din sistemul bancar, notează NOI.md.


Ion Ceban a ținut să explice că acțiunile șefului statului sînt perfect legale și că acesta nu-și va retrage proiectul înaintat Parlamentului.  

„Președintele ales de popor are legitimitate, a depus jurămîntul ziua în fața poporului (nu pe întuneric), deciziile lui sînt conforme cu interesele majorității cetățenilor, iar acțiunile lui sînt perfect legale. Cît privește aspectele juridice ale circumstanțelor care au stat la baza furtului miliardului, ele vor fi obiectul unei analize minuțioase din partea atît a președintelui, cît și din partea diferitor experți în domeniu, inclusiv din afara țării”, a comentat Ion Ceban.

Purtătorul de cuvînt al președintelui i-a transmis și un mesaj spicherului Andrian Candu. „Îi solicitam să fie la fel de vocal cu privire la alte subiecte sensibile de pe agenda socială și să încerce să se uite la lucruri și din perspectiva cetățenilor simpli, și nu doar din perspectiva fotoliului de șef de parlament”, a adăugat Ceban.

În cadrul discursului de învestire în funcție, Igor Dodon a precizat că există dovezi concludente ale complicității structurilor de drept la fraudă bancară.

„Nu mă voi împăca niciodată cu cele petrecute în sistemul bancar al țării și-mi voi dedica toată energia pentru a elucida faptele și a restitui poporului patrimoniul public prădat”, a declarat atunci Dodon.

Inițiativa propusă de demnitar a fost însă dur criticată atît de premierul Pavel Filip, cît și de spicherul Andrian Candu. Premierul a declarat că legea respectivă nu poate fi anulată, întrucît este un act juridic consumat. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load